Monday, April 27, 2009

Bra böcker till inskränkta föräldrar?

Så, nu vädjar jag till alla icke heterosexuella där ute. Någon som vet någon bra litteratur till föräldrar som har lite svårt att förstå och acceptera homo- och bisexualitet? PLEASE PLEASE.

4 comments:

Madde said...

Jag såg en video på youtube där en dotter och mamma pratade om hur det var att ha en homosexuell dotter. Och då sa mamman att när "vi" stiger ut ur gaderoben och berättar att vi är homosexuella så stiger de in i gaderoben. Om man ser till hur de pratade med varandra så kan man inte tro att hon var emot det och att de hadde ett dåligt förhållande under 2år. Hon(mamman)mena att förädrarna måste få tid på sig att ändra sin "uppfattning" om barnet och vad de hadde planerat för dem.
Och om man ser till hur lång tid det tar för många att komma ut så måste även föräldrarna få en chans att bearbeta.

Sen är det klart att der suger när de som ska stötta en oavsett vad som händer inte gör det. Och någon bra litteratur vet jag tyvärr inte.

A said...

Komma ut - Anders Öhrman.

Jag hittar inte mitt inlägg om den nu, men jag vet att jag satt och grät på en bänk på stan för att den var så rörande. Där finns rätt många olika sidor av att komma ut, även föräldrar som berättar om sina barn. Dock finns det skräckhistorier om förldrar som kastat ut sina barn också. Vet inte om allt är lämpligt, men utdrag ur den kanske kan funka?

Jag läste ditt förra blogginlägg och visste inte vad jag skulle skriva. Kan inte ens föreställa mig hur det känns, tycker så jävla synd om dig. :( Jag hoppas du får starkt stöd från andra håll.

Stor kram!

your fake friend said...

Madde: Det är verkligen sant att föräldrarna måste få tid på sig att "acceptera", precis som det tar tid innan man berättar. Jag tror ofta att okunskap ligger bakom dåligt mottagande av "nyheten". Jag blir bara så trött på att det ska behöva vara så här. Att man ska behöva "komma ut" och vara rädd för hur det ska mottas. Åh, nya tider KOM HIT.

A: Tack, gud vad gullig du är!! :)
Just ja, han har ju skrivit en bok. Vet inte om jag gillar honom som person, men hans bok kanske är bra? Hm kanske ska kolla upp den på biblioteket eller något innan jag köper den, så att den inte verkar i motsatt syfte. Att mina föräldrar "får vatten på sin kvarn" när andra föräldrar också tog det dåligt liksom.

Anonymous said...

Denna blogg är underbar. Det finns alltid alla de ideal info i idéerna om mina fingrar. Tack och fortsätt med ert goda arbete!